Follow my blog with Bloglovin

2014. január 17., péntek

Új Eucerin® AtopiControl termékcsalád az atópiás dermatitisz miatt kialakuló ördögi kör megszakítására

A felnőtt lakosság 5 százaléka, a gyerekeknek pedig 10-20 százaléka szenved atópiás dermatitisztől világszerte. A betegek 90 százaléka öt éves kora előtt találkozik először ezzel a krónikus, nem fertőző bőrbetegséggel. Mindazonáltal ezek a számok még nem tárják fel előttünk a teljes képet. „A hámló, gyulladt bőrfelület és a rendkívüli viszketés jelenti az atópiás dermatitisz látható tüneteit. Az emberek azonban nem látják ennek a lélekre gyakorolt hatását. Az atópiás dermatitisztől szenvedő emberek közül sokan a korlátozottság és elutasítottság érzéséről számolnak be, valamint egyáltalán nem tartják magukat vonzónak. A gyerekek különösen ki vannak téve társaik előítéleteinek és a részükről megnyilvánuló kiközösítésnek” – magyarázza Dr. Gitta Neufang, az Eucerin® kutatási vezetője.

A betegek kímélő, de hatékony megoldást keresnek
Az Eucerin® a bőr szakértőjeként tudását a fogyasztók igényeinek és preferenciáinak szolgálatába állítja. Hatékony termékeket fejleszt minden bőrállapotra. „Egyre több felnőtt atópiás dermatitisszel rendelkező beteg és főként kisgyermekes anyuka keres olyan kímélő és biztonságos, ugyanakkor hatékony dermokozmetikai bőrápoló megoldásokat, amelyek segítenek a gyulladt fázis tüneteinek enyhítésében, és akár alternatívát is jelenthetnek a helyi gyógyszeres kezelésekhez, például a hidrokortizon használatához” – teszi hozzá Dr. Gitta Neufang.
SOS Bőrnyugtató krém: innovatív és hatékony termék
Az atópiás dermatitisz gyulladt fázisában a betegeket viszketés, gyulladt bőr és súlyos esetekben kibírhatatlan fájdalom gyötri. Dr. Gitta Neufang szerint „a betegek, különösen a gyerekek, szenvednek nagyon ezektől a tünetektől. Van, hogy aludni sem tudnak miattuk éjszaka, a viszketés pedig még tovább ront ezen.”
Az Eucerin® SOS Bőrnyugtató krém hatékony segítséget jelent a gyulladt fázisokban és csecsemők vagy kisgyemekek bőrén is alkalmazható. „A krémet a beteg bőrfelület is jól tolerálja, így biztonságos és hatékony megoldást jelent az enyhe vagy mérsékelt atópiás dermatitisz gyulladt fázisaiban” – jegyzi meg Dr. Neufang. 


Az atópiás dermatitisztől szenvedő betegek számára ez a betegség egy ördögi kör: miután a bőr védelmi
funkciója sérül, a kórokozó baktériumok, különösen a staphylococcus aureus aktiválódik, és elindítja a gyulladásos folyamatokat. Erre a beteg vakarással reagál, ami még tovább gyengíti a bőr védelmi funkcióját. Az SOS Bőrnyugtató krém és a Viszketés elleni spray termékek a viszketés azonnali enyhítésére szolgálnak – olyan hatékony összetevőket tartalmaznak, melyek megszakítják az atópiás dermatitisz ördögi körét. Az SOS Bőrnyugtató krém összetétele négy aktív hatóanyag kombinációja:
  • A menthoxypropanediol enyhíti a bőr viszketését
  • Az édesgyökérből kivont licochalcone-A bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik
  • Az antibakteriális hatású decanediol a staphylococcus aureusszal veszi fel a küzdelmet, azzal a baktériummal, amely aktiválja a gyulladásos folyamatok kialakulását
  • A ligetszépe nevű növényből kinyert omega-6 zsírsavak és a szőlőmagolaj erősíti a bőr természetes lipid köpenyét

Mindennapi bőrápolás: meghosszabbítja az atópiás dermatitisz „átmeneti tünetmentes” fázisait
Nincs gyógymód az atópiás dermatitiszre. Mindazonáltal az átmeneti tünetmentesség elérhető. Az ilyen nem akut fázisokban a bőr csak száraz és piros, valamint enyhén hámlik, de ilyenkor is speciális ápolást igényel. Ez az a fázis, ahol az Eucerin® AtopiControl Omega zsírsavas termékek átveszik a szerepet. Az Omega zsírsavas termékcsalád egy 12% Omega zsírsavas testápolóból, a 12% Omega zsírsavas krémből és a 12% Omega zsírasvas arckrémből áll. „Ezen termékek rendszeres alkalmazása meghosszabbíthatja a gyulladásmentes fázisokat, és csökkentheti az olyan tüneteket, mint a bőrszárazság, a hámlás és a kellemetlen bőrfeszülés” – magyarázza Dr. Gitta Neufang.

Kímélő és megbízható bőrápolás


Eucerin® AtopiControl termékek a gyulladt bőr ápolására
SOS Bőrnyugtató krém, 40 ml (3 hónapos kortól használható), 4 340 Ft
Viszketés elleni spray, 15 ml (3 éves kortól használható), 1 710 Ft
Eucerin® AtopiControl Omega zsírsavas termékek (kisbabáknál is alkalmazható)
12% Omega zsírsavas testápoló, 250 ml, 4 735 Ft
12% Omega zsírsavas arckrém, 50 ml, 3 940 Ft
12% Omega zsírsavas krém, 75 ml, 4 050 Ft
Eucerin® AtopiControl tisztálkodószer
Lipid-Olajtusfürdő, 400 ml, 4 510 Ft

Az Eucerin® termékeket keresd a partnerpatikákban!

Remélem hasznos volt a poszt azoknak, akiket ez a betegség érint!
Puszii, Ivett


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Várom a hozzászólásodat! : )