Follow my blog with Bloglovin

2014. január 26., vasárnap

Kitchen Time #1 | Kinder Bueno szelet

Egy újabb sorozattal kedveskednék Nektek, ha nem bánjátok, akkor néha feltennék recepteket is a blogra. Szeretek a konyhában ügyeskedni, sütni-főzni, és a kedvenceimet szeretném elsősorban megosztani, egy-két kép kíséretében. A mai napra a világ egyik legfinomabb sütijét hoztam, különösebb alkalmakra szoktam elkészíteni, mivel az elkészítése egy kicsit időigényes, de megéri rá szánni az időt az biztos.


Kinder Bueno szelet

Hozzávalók: 6 db tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étolaj,      2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1/ 2 csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió/mogyoró, kb. 1/2 üveg mogyorókrém, 1 csomag babapiskóta

Krém: 1/ 2 liter tej, 6 db tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál liszt, 10 dkg (ét)csokoládé, 25 dkg margarin

Elkészítés: 
Tészta:A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a masszát, vágott dióval/mogyoróval megszórjuk, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A még meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

Krém: A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzá öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük.

A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.

 A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk a cukros tejbe mártogatott babapiskótát, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3 - 4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.

Egy éjszakát, vagy legalább néhány órát álljon ezután a hűtőben, utána szépen tudjuk szeletelni.

Elkészítési idő: Kb. 1,5 -2 óra

Nos, ki kapott kedvet az elkészítéséhez? :)
Várjátok a következő receptet? :)

Puszii, Ivett






6 megjegyzés:

  1. Hmmmm, ez nagyon jól hangzik, és a képen is nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és imádom a Kinder Buenot, de sajnos sütni utálok... :/

    VálaszTörlés
  3. Mennyire gusztaa! Az biztos, hogy nem maradna a tányéromon :D
    Lehet még meg is próbálkozok vele, nagyon felkeltette az érdeklődésem :)

    VálaszTörlés
  4. Én babapiskóta helyett háztartási keksszel szoktam,mert amit én láttam recept az azzal írja,de rettentő finom..az egész család kedvence,köztük az enyém is:33

    VálaszTörlés
  5. Egyszer ki kell próbálnom, nagyon fincsinek néz ki! :)

    VálaszTörlés

Várom a hozzászólásodat! : )