Follow my blog with Bloglovin

2013. március 20., szerda

Pedikűrözés otthon

Még ha lassan is, de közeledik a jó idő, a szandálok, papucsok időszaka, amit én nagyon imádok: ) Ilyenkor közszemlére kerülnek a lábak..és a repedezett sarkak, csúnya körmök-amit ugyebár nem is kell mondanom, hogy nem szép látvány. Úgy gondolom, hogy nem csak ilyenkor, hanem az év többi szakában is kellő figyelmet kell fordítani a lábápolásra.
Igazándiből ez nem nagy ördöngösség, és nem mondok új dolgokat, csupán bemutatom hogy én miket használok és hogyan oldom meg ezt a dolgot: )


Ha Magyarországon tartózkodom, akkor szinte mindig elugrom a kedvenc mani-pedikűrösömhöz, és rá bízom ezt a procedúrát, de mivel sajnos ez ritkán fordul elő, ezért magamnak otthon kell megoldanom ezt a helyzetet.

Először lemosom a régi lakkot-igen, én mindig lakkozom a lábkörmeim, enélkül csúnyának érzem a lábam..-majd jó meleg vizet engedek egy vödörbe, majd cseppentek néhányat a jelen esetben használt Pedicos újdonságból, amit most használtam először, de nagyon tetszik: ) 15-20 percig hagyom  ázni a lábam a vízben.

Majd mikor eltelt az idő, szárazra törlöm a lábam, és jöhet a sarokreszelő/habkő, ezzel eltávolítom az elhalt hámsejteket/bőrkeményedést.
Aztán utána jöhetnek a körmök. Narancsfa pálcával visszatolom/eltávolítom a körömágybőrt, majd formára reszelek, polírozok.
Ezután jöhet a körömlakk: ) Mindig vidám színű lakkokat használok, leginkább a pinkes árnyalatokat.(A most használt Moyra lakk valami eszméletlenül csodás neon szín, hamarosan egy bejegyzésben be is mutatom:) De nagyon szeretem a piros színt is használni, amit a nagyujjamon még strasszkövekkel díszítek : ) Kedvencek még a matricák is, vagy a virág minta( amit pontozóval készítem:) Ha pedikűrösnél járok, akkor szinte mindig franciát választok, egy virág mintával vagy strasszkövekkel díszítve, egyszerűen imádom:)
Fontos, hogy mindig használjuk itt is alap lakkot, mert nagyon hamar sárgára színezi a körmöket.
Alaplakk-szín-és végül fedőlakkal zárom a sort, hogy sokáig szép maradjon, és ne kopjon le hamar- bár a lábkörmökön a lakk nem kopik olyan gyorsan mint a kézen.

Végül lábápoló krémmel zárom a sort-most a Balea csillogós krémjét használtam, amit nagyon imádok:)-szépen belemasszírozom a bőrbe, pár perc alatt meg is szárad és kész is lennék! : )

Lábápolásra nagyon ajánlom az Avon termékeit, az illatuk csodás,rengeteg a választék, és nagyon jó áron vannak! : )

Ezt a folyamatot olyan 2-3 hetente érdemes megismételni, és körülbelül egy órát vesz igénybe, de a végeredmény:szép, puha lábak :)

ez nagyon ott van, csodás*.*


Ti otthon pedikűröztök vagy inkább szakemberre bízzátok? : )

Puszii, Ivett

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem, az enyémről nem sikerült rendes képet készíteni..:S Ezért gondoltam keresek egy ide illő képet..:)

      Törlés

Várom a hozzászólásodat! : )